Bella Fit van 0 naar 50.000+ orders door de vier pilaren strategie

Over Bella-Fit

Het verhaal van Bella Fit begon met een simpele idee wat gevalideerd moest worden. Al gauw bleek het een succes en 2 jaar verder is het een internationaal groot speler in de Shapewear markt waar ze maandelijks meer dan 5000 orders verwerken in landen zoals NL, BE, DE, SE, DK, AT nog veel meer.  Kwaliteit staat bij Bella Fit op #1. Bij Young Metrics volgen we de quote “Als we iets doen, doen we het goed”. Voor die reden besloten we alles uit de kast trekken vanaf dag één. 

Resultaat

0
Orders

De uitdaging

De grootste uitdaging was dat het merk haast niet bestond. 0 klanten, 0 data en 0 bewezen strategien. Ze besloten daarom Young Metrics om te schakelen, met maar één doel; de shapewear markt veroveren. 

banner bella fit waist trainer
aida model 6d45a118

Aanpak

Na een diagnose werd een plan van aanpak opgezet volgens ons vier pilaren principe, met oogpunt om onze target audience overal in hun customer journey met de juiste message te kunnen bereiken:

De 4 pilaren

Alle 4 pilaren werden onder Young Metrics gebracht en per land uitgerold. Hierbij lag de focus om alle kanalen met elkaar afgestemd te laten worden. Zo zou na een sunset flow een potentiële klant geretarget worden op Display Ads.

mockup telefoon 1
bellafit

Advertisement

Wat begon met Facebook/Instagram ads rolde al snel uit naar Google Ads, TikTok Ads & Snapchat Ads:

Webdevelopment

Om van grote bedrijven te onderscheiden en om na de bekende IOS 14.5 meer van de customer journey op de website te laten lopen in plaats van op de advertentiekanalen, werd al snel geëxperimenteerd met specifieke AIDA landingspagina’s, waarbij we alle argumenten van potentiële kopers kunnen tackelen.  Hierdoor zagen we een uplift in Conversieratio en Gemiddelde Bestelwaarde van 30%

Course Creator Laptop iphone mockup instagram post
giphy

Email Marketing

Lange termijn was het doel bekend, klanten vasthouden en zoveel mogelijk VIP klanten te stapelen. Hierbij werden geavanceerde e-mail flows opgezet om in iedere stap van de journey de juiste message over te kunnen brengen. Naast email flows, werd groot ingezet op email campagnes, met groot success. 

Content Marketing

Content is king. Zo ook in de shapewear markt. Zo hebben we gebruik gemaakt van ons Young Creators netwerk, waarbij we heel snel UGC’s video’s konden realiseren, testen en variëren voor maximaal resultaat. Al gauw werd hier meer budget naar toe geschreven. Met de mix van kwalitatieve editing en een interatie process, bleven onze video’s de KPI’s keer op keer verbeteren. 

main qimg b51127c3a690b1afc01315067319aa8f

De keiharde resultaten

Ben jij de volgende die ons uitdaagt?

Bekijk onze cases