Je bekijkt nu Wij Veranderen Jouw Business in Iets Groters
growing your business with facebook

Wij Veranderen Jouw Business in Iets Groters

Iedere ondernemer zou aan Online Marketing moeten doen. Of je nu de bakker op de hoek, advocaat, coach of trainer bent of een webwinkel hebt… Maar je bent niet opgeleid als marketeer, je hebt er geen tijd voor, je hebt geen idee wat werkt en hoe het werkt… Vaak wordt gedacht dat online marketing moeilijk is, dat je er veel tijd aan moet besteden en dat het veel geld kost. Niets is minder waar!

5 Redenen om te kiezen voor Online Marketing

  1. Specifieke Targeting

Met online marketing heb je de mogelijkheid om de doelgroep heel specifiek en snel te bereiken. Online marketing geeft je namelijk de mogelijkheid om prospects, een doelgroep die nog niet eerder in aanraking is geweest met je product/dienst, op verschillende manieren te targetten. Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

Targeting Mogelijkheden
Targeting Mogelijkheden

Prospecting is bedoeld om zichtbaarheid en nieuwe bezoekers te genereren. Vaak wordt er gekeken naar het aantal impressies, klikken en doorklikratio’s. Impressies zijn het aantal vertoningen op het web en geven in feite aan hoe ‘zichtbaar’ je bent geweest bij je doelgroep.

Klikken en doorklikratio’s zijn het aantal keren dat een potentiële klant op de advertentie heeft geklikt en deze heeft bekeken.

Het fijne aan online marketing is dat je ook kan retargetten. Met retargeting benaderen we mensen die al met je product of dienst in aanraking zijn geweest, maar (nog) niets hebben gekocht. Door deze groep mensen opnieuw te benaderen zorg je ervoor dat ze sneller tot een aankoop overgaan, simpelweg omdat je met je product of dienst ‘top of mind’ blijft bij de potentiële klant.

2. Enorm Bereik

Wanneer je producten online verkoopt is de wereld de markt – of zover als dat je bereid bent om producten te versturen. Online marketing geeft je de mogelijkheid om meer mensen sneller en directer te benaderen. Daarnaast kan je aanwezigheid creëren op elk gewenst moment en op elk device. Mensen gebruiken hun smartphone als ze onderweg zijn, desktop en laptop op het werk, maar zit je lekker thuis op de bank dan gebruik je weer je tablet. Door op het juiste moment, met de juiste boodschap en op het juiste apparaat aanwezig te zijn is de kans op conversie het grootst.

Enorm bereik

3. Klantenbinding

Online marketing heeft de kracht om je klanten te betrekken. Denk aan social media zoals Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. Interactie met klanten zorgt ervoor dat je klantloyaliteit creëert en de betrokkenheid vergroot. De feedback die klanten achterlaten, zowel positief als negatief, is bijzonder waardevol. Learnings vanuit deze feedback geven je de mogelijkheid om als bedrijf te groeien. Ook ten behoeve van je NPS (Net Promoter Score), waarbij de klantloyaliteit van een organisatie wordt gemeten, is het belangrijk om de interactie met je klant aan te gaan. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat organisaties met een hoge NPS loyale klanten hebben die sneller herhalingsaankopen doen. Deze loyale klanten, ook wel ‘promoters’ genoemd, zijn de mond-tot-mond reclame van je bedrijf! Des te meer, des te beter, toch?!

Klanten binding

4. A/B Testing – test je website

Online marketing biedt de mogelijkheid om initiatieven effectief en snel te testen. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om een promocode op een flyer te zetten of een telefoonnummer in een blad, maar online marketing geeft je de kans om op veel meer variabelen de klant te volgen. Waar begon een potentiële klant met zoeken, welke zoektermen gebruikte hij/zij en via welk device werd dat gedaan? Welke tekst werkt het beste met welke foto? Welke te benoemen voordelen hebben het meeste effect op de website? Welke kleur moet de knop van je winkelwagen zijn om zoveel mogelijk op te vallen? Kortom, hoe converteert een klant het snelst? Online marketing biedt je de mogelijkheid om reactiever te werken, de customer journey in kaart te brengen en zo nóg effectiever je mediabudget in te zetten.

5. Openbaar voor iedereen – Compete with the big boys

Kortom, of je nu een grote organisatie bent of juist een startup: online marketing is voor iedereen beschikbaar. Vanwege de over het algemeen lage investering en het hoge ROI, helpt online marketing zowel kleine als middelgrote bedrijven te concurreren met de grote jongens.

We Have a winner

Dus, stel jezelf eens de vraag wat online marketing voor jou kan betekenen, en neem gerust vrijblijvend contact met ons op!