You are currently viewing Facebook Blokkades Voorkomen? Volg Deze Tips
facebook advertentieaccount gedeactiveerd

Facebook Blokkades Voorkomen? Volg Deze Tips

Verifieer je accounts

Zorg ervoor dat Facebook weet dat jij een echt persoon bent en een echt bedrijf. Op die manier zorg je ervoor dat Facebook jouw identiteit kan vaststellen.

Persoonlijke profiel

Je kunt jouw persoonlijke profiel verifiëren via https://facebook.com/ID/, vraag ook of alle andere gebruikers uit de bedrijfsmanager dit willen doen. Werk je met een klant of collega, dan zullen zij dit ook moeten doen.

Bedrijfsverificatie op Facebook

Om het bedrijf te verifiëren ga je naar de bedrijfsmanager > bedrijfsinstellingen > beveiligingscenter. Zorg er hier voor dat je eerst de adresgegevens e.d. overeen laat komen met de daadwerkelijke gegevens van het bedrijf volgens de Kamer van Koophandel. Vervolgens start je het verificatieproces bij Facebook voor jouw bedrijf.

Verifieer je domeinnamen

Ga naar je bedrijfsinstellingen > merk instellingen en voeg je domeinnaam toe.

Activeer two-factor Authenticatie

Veiligheid staat voorop. Met de enorme database van Facebook ligt Facebook regelmatig onder vuur door hackers. Door two-factor authenticatie te activeren help je Facebook een veiligere plek te maken. Met two-factor authenticatie zul je toekomstige inlogpogingen moeten goedkeuren vanaf een apparaat die al is ingelogd (smartphone) of door middel van een code per SMS.

Verwijder mogelijk geïnfecteerde medewerkers

Zitten er ook andere gebruikers in de bedrijfsmanager? Controleer dan of zij ook hun identiteit al hebben bevestigd. Een persoonlijk account dat is gelinkt aan een gedeactiveerd advertentieaccount levert direct een risico op voor jouw advertentieaccount.

Zijn er personen met een nepaccount of een tweede Facebookprofiel? Ook dit vormt een risico! Een tweede account of een fictieve identiteit is namelijk tegen de regels van Facebook.

Wil je een ‘risico’ persoon toch toegang geven tot een bedrijfsmanager of advertentieaccount? Laat dit dan toe via jouw persoonlijke profiel. Niet door je wachtwoord te delen, want ook inloggen vanuit meerdere locaties is een risicofactor, maar door het laten inloggen via een tool als TeamViewer.com. Hiermee bestuurt iemand als het ware jouw computer (dit kan een oude computer of laptop zijn) vanaf waar diegene advertenties kan beheren.

Certificeer jezelf

Wie overtreedt de regels eerder: iemand die de regels niet kent of iemand die de regels wel kent? Ook het certificeren middels de Facebook Blueprint Certifications is een positieve bijdrage aan je reputatiescore.

Voorkom problemen met betalingen

Je wil voorkomen dat Facebook tegen betalingsproblemen aanloopt. Een geweigerde transactie, geen saldo of een niet werkende creditcard zijn natuurlijk grote “risico’s” voor Facebook en zij zullen dit ook zo rapporteren. Hergebruik ook geen betaalmethode die al gekoppeld is aan een geblokkeerd advertentieaccount.

Facebook Page Feedback Score.

De paginakwaliteit score vind je terug via Facebook.com/ads/customer_feedback/ of Facebook.com/accountquality/. De paginakwaliteit wordt gebaseerd op basis van feedback van consumenten. Klanten ontvangen een uitnodiging om feedback te geven nadat zij hebben geklikt op jouw advertentie of wanneer zij een aankoop hebben gedaan. Lang leve de pixeldata!

Op basis van een score tussen de 0 – 5 wordt er bepaald of jij een goede klantervaring neerzet. Deze ervaringen blijven niet zonder gevaren voor jou als adverteerder. Is jouw pagina jonger dan 1 jaar oud en komt de score onder de 2? Dan ben je niet meer in staat om te adverteren vanaf deze Facebookpagina. Is jouw pagina ouder dan 1 jaar, dan kun je niet langer meer adverteren wanneer de score onder de 1 komt.

Hoe verbeter je de kwaliteitsscore van een Facebookpagina?

De kwaliteitsscore gaat uit van de klantervaring. Dit betekent dat jouw Facebookadvertentie niet alleen aan de voorwaarden moet voldoen maar ook dat er een minimale kwaliteitseis wordt gesteld aan de adverteerders op Facebook. Heb je op dit moment een slechte kwaliteitsscore? Dan is er werk aan de winkel!

Je kunt jouw kwaliteitsscore namelijk verbeteren. Dit doe je door je levertijd te versnellen, de algemene klantervaring te verbeteren, snel te reageren op klantvragen (ook via de Facebookpagina inbox) en de verwachtingen van de klant te managen op de landingspagina van jouw Facebookadvertentie. 

Mocht dit niet lukken, dan bestaat er een leuke truc om toch de score omhoog te pushen. Wat is deze truc? Neem contact met ons op voor meer informatie.