You are currently viewing Facebook Advertenties Verbeteren Met 5 Tips
work frustration

Facebook Advertenties Verbeteren Met 5 Tips

Je hebt al wat basiskennis over het adverteren op Facebook, maar behaalt niet de resultaten die je zou willen? Met deze vijf tips hopen we om jouw Facebook Advertenties te verbeteren.

Zo hopen we dat je niet eindigt zoals de man hieronder 😉 

work frustration

We hebben deze lijst samengesteld op basis van onze ervaring met Facebook.  Zo hebben we in in de tweede helft van 2019 meer dan 500.000 ad spend behaald en helpen we nu meer dan 50 bedrijven met hun campagnes.

Dat terzijde, hier zijn onze 5 tips om jouw Facebook advertenties te verbeteren! 

1 – Zet van te voren targets voor je KPI’s en weet hoe je deze moet analyseren

Je hebt besloten weer een nieuwe campagne in je Facebook Ads manager te zetten. Je bent waarschijnlijk op zoek naar meer sales, leads of naamsbekendheid. Nadat de campagne drie dagen heeft gelopen besluit je eens te kijken naar de resultaten. Je browsed wat door de Facebook Ads manager, klikt wat verschillende kolommen presets aan en beseft je dat je eigenlijk geen idee hebt of dit goede resultaten zijn

Als je zonder doel je Facebook campagnes ingaat, wordt het bijna een gok spelletje. Het lijkt verdacht veel op beleggen zonder een van te voren uitgedacht plan: Je investeert wat geld in een aandelen en hoopt dat de resultaten positief zijn. 

Zorg er dus voor dat je van te voren een goed idee hebt van je doelen. Hieronder een versimpeld praktisch voorbeeld: 

Je wil graag je product, laten we zeggen een t-shirt, verkopen. Je verkoopprijs is €24,99 ,daarnaast heb je met een aantal kosten te maken: inkoop, personeelskosten, belasting etc. Onderaan de streep houd je €10 per t-shirt over. Dit betekent dat je de Cost Per Purchase niet hoger kan zijn dan €10.   

Als je in je ads manager een te hoge Cost Per Purchase ziet, moet je op zoek gaan naar de oorzaken daarvan. Hier een aantal voor de hand liggende problemen: 

  • Hoge CPM 
  • Lage CTR
  • Lage Conversion Rate
  • Lage Landing page views tot link click ratio

 Benieuwd hoe je deze problemen kan aanpakken?

2 – Kies het juiste campagne doel voor je advertenties

Deze tip gaat hand in hand met de vorige. tip. Als je een doel voor je campagnes hebt, moet je daar ook het juiste facebook campagne doel bij uitzoeken: 

facebook objectives selection

Facebook’s algoritme is heel goed in het vinden van mensen die een bepaalde handeling moeten uitvoeren. Als je dus optimaliseert op traffic, zul je een hoop verkeer op je website krijgen, zonder dat deze wellicht de juiste handelingen uitvoeren. 

Je Facebook pixel data is cruciaal bij het vinden van de juiste mensen. Als je aangeeft op sales te willen optimaliseren, maar je facebook pixel heeft daar nog geen data van, dan vindt Facebook het heel lastig om de juiste mensen bij jouw campagne doel te vinden. Zorg er dus voor dat je al een aantal conversies hebt voordat je daarop gaat optimaliseren.

3 – Voorkom te veel tekst in je advertentiemateriaal

Facebook houdt niet van te veel tekst. Vroeger hanteerde ze een 20% regel, tegenwoordig pakken ze het iets anders aan. Gebruik deze link om de testen wat Facebook van je advertentie vindt. Er zijn een aantal resultaten:

  1. Geen tekst in je foto’s / video’s => Geen effect op je advertentie
  2. Matige hoeveelheid tekst => Duurdere advertenties (hoge CPM)
  3. Grote hoeveelheid tekst => Advertenties afgekeurd

Heb je een video met te veel tekst erin? Dan kan je een custom thumbnail uploaden waarin weinig tekst staat. Facebook zal de hele video dan goedkeuren omdat ze video’s alleen controleren op tekst in de thumbnail

4 – Maak gebruik van de verschillende advertentie formats

Facebook biedt een enorme lijst aan advertentie formaten aan: carousels, collections, instant experiences, foto’s, video’s etc. Daarnaast kan je video’s en foto’s gebruiken met verschillende “aspect ratio’s” (wiki) zoals 16:9, 1:1, 4:5, 9:16. 

Je zult hierin de juiste keuzes moeten maken. Facebook heeft restricties op de verschillende aspect ratio’s bij de verschillende placements (waar je advertentie wordt vertoond, denk aan Facebook news Feed, Instagram Stories,etc) . Zo kan je in de Facebook Feed ander formaat en type advertenties plaatsen dan in het audience network. 

Wij raden aan om over het algemeen 1:1 video’s en foto’s te gebruiken. Zie hieronder waarom 1:1 een grote verbetering is ten opzichte van het traditionele 16:9

blog2

Zoals je kan zien vult een 1:1 foto of video je scherm veel meer dan 16:9. Hoe meer je het scherm van je potentiële klant vult, hoe groter de kans dat ze je zullen opmerken!

5 – Vergeet niet Retargeting Campagnes te lanceren

Je hebt wat campagnes lopen, wellicht om leads te generen voor je nieuwe cursus. Je resultaten zien er als volgt uit: 2207 link clicks, 63 leads. Je hebt geoptimaliseerd op conversies -> leads. Facebook doet dus zijn best om mensen te benaderen die sneller zouden overgaan tot het invullen van een lead form. 

Uit de resultaten kan je zien dat er ruim 2000 geïnteresseerde mensen naar je website zijn gegaan om je aanbod te bekijken. Slechts 63 daarvan hebben daadwerkelijk hun informatie achtergelaten. Nou zou het zonde zijn om geen gebruik te maken van het feit dat je 2144 mensen hebt waarvan je weet dat ze interesse hebben, maar die nog niet de gewenste handeling hebben uitgevoerd. 

Hier komt een retargeting campagne goed van pas. Benader hierbij die 2144 mensen, neem wellicht wat zorgen weg in de advertentie door twijfelpunten voor klanten aan te kaarten. Bied eventueel een unieke proefsessie aan. Zorg ervoor dat je deze mensen niet vergeet.

Retargeting campagne

Hierboven zie je de kracht van een retargeting campagne. Met 623,44 uitgegeven hebben we 11.399,57 omzet weten te generen. Zie hier een case over waar we veel gebruik hebben gemaakt van retargeting.

Hulp nodig met je retargeting campagne? 

Benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? 

Je weet nu hoe je zelf je Facebook Advertenties kan verbeterne. Heb je nu, na dit alles gelezen te hebben, interesse in wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Klik dan hierboven om contact op te nemen of hieronder om een kijkje te nemen bij onze cases.