You are currently viewing Effectief Succesvol Adverteren op Facebook
Succesvol facebook adverteren

Effectief Succesvol Adverteren op Facebook

Hoe kan je succesvol adverteren op Facebook?

Je wilt meer rendement uit je webshop of website halen. Je bent op zoek naar meer sales. Je hebt behoefte aan een groter leadbestand. Je weet dat je iets met Facebook Adverteren moet gaan doen. Maar waar begin je? Je wilt niet te veel geld kwijt zijn, maar ook niet achter de concurrentie aanlopen. Lees hieronder over de 2 manieren hoe jij succesvol kan adverteren op Facebook!

1. Wordt een Facebook Specialist

Het meest voor de hand liggende manier is natuurlijk om alles te leren over Facebook Adverteren. Natuurlijk is dit niet in 3 tellen gedaan, maar de mogelijkheden zijn er. Net zoals in ieder vakgebied begin je met de theorie en de basics. 

De Theorie 

Facebook Adverteren is net zoals alle andere adverteer platforms (denk hier aan Google, LinkedIn, Snapchat) een plek om jouw bedrijf voor de ogen te zetten van de potentiële klanten. Je moet dus denken aan hoe je wilt overkomen? Welke boodschap wil je overbrengen? Wat wil je dat de klanten doen na het zien van je advertentie? Hoe kan je ervoor zorgen dat je boodschap zo goed mogelijk overkomt? Met andere woorden je moet diepe kennis hebben van algemene marketing. De psychologische trucjes, branding, customer journey en nog veel meer moet je volledig kunnen beheersen. Nadat je weet hoe je je boodschap wilt overbrengen en/of klanten aanstuurt naar een actie; kan je een begin maken aan Facebook Basics.

Facebook Blueprint

Facebook heeft een cursus van 40 uur lang ter beschikking voor iedereen die het platform wilt leren kennen. Helemaal gratis. Facebook BlueprintHoe maak je een advertentie? Hoe kies je doelgroepen? Soorten campagnes? Zorg ervoor dat je weet wat de opties zijn, hoe je ze kunt gebruiken en hoe je het beste je boodschap kan overbrengen. Nadat je weet hoe je de eerste advertentie kan maken, kan je beginnen met je eigen strategie.

Trial & Error

Een strategie ontwikkelen is niet simpel… Er zijn duizenden manieren hoe je campagnes kan runnen. Je kunt alle kanten opgaan en iedere paar maanden verandert Facebook het algoritme. Het is dus belangrijk dat je up to date blijft en je strategie blijft ontwikkelen. Wees niet bang om wat geld hier in te investeren. Om succesvol te testen, heb je genoeg data nodig. Hoe meer, hoe zekerder je een beslissing kan nemen. Bij het ontwikkelen van een strategie denk vooral aan: Optimalisatie, pixel opwarmen, cold en warm traffic, retargeting, dynamics, ad format, tekst layout, campagne structuur, conversion window, beheer, verzadiging en nog veel meer. Er zijn wel 10+ factoren waaraan je moet denken. Zorg ervoor dat je altijd iets aan het testen bent, want zo blijft jouw strategie up to date.

Maar nu komt de vraag: Heb je hier tijd voor? Je bent uiteraard een ondernemer die expert is in jouw gebied en niet Facebook Advertising.

2. Huur een online marketingbureau in

Zou je alles zelf willen doen, dan gaat dat tientallen uren, hoofdpijn en hoogstwaarschijnlijk duizenden euro’s vereisen om up to date te blijven. Maar je bent een ondernemer die al genoeg tijd besteed aan het runnen en groeien van je business. Hoe kan je dat allemaal erbij doen en potentieel nog heel wat geld verliezen ook? Een werknemer aannemen om alles aan hem/haar over te laten? Maar dat kost nog meer geld, want die persoon moet het dan leren, grote kans dat die persoon niet effectief omgaat met het geld en optimaal iedere euro besteed. Dus wat nu? 

Online Marketingbureau Young Metrics

Laat ons ons zorgen maken om jouw online marketing. Met meer dan 2 jaar ervaring en jaarlijks €500.000+ aan ad spend weten wij als geen ander hoe we iedere euro optimaal besteden. Door middel van econometrische modellen hebben we dé facebook strategie om jouw bedrijf te schalen naar een hoger niveau.  

Wij nemen het gehele marketing gebeuren uit je handen. We zeggen wat voor advertentiemateriaal we nodig hebben (mogelijk maken we het ook zelf), we schrijven de ad teksten met winnende layouts, hoe de website geoptimaliseerd moet worden op conversie en hoe we in spelen op belangrijke dagen. 

Het is dus belangrijk voor de groei van jouw bedrijf om online marketing in te zetten, maar zodra je een begin wilt maken merk je al heel snel hoe complex het kan zijn. Laat daarom de professionals jouw marketing regelen. Uit ervaring kunnen we spreken, dat er zo iets als geluk in social media niet bestaat, alleen goede marketing. Vraag nu een offerte aan of neem contact met ons op!